Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
E
La crua realitat de la crisi econòmica, política i social per la que transitem, així com el desprestigi de polítics, banquers o Institucions diverses, ... ens permet copsar en allò col·lectiu, aspectes que també a nivell individual a voltes es fan presents: fins a quin punt en l'expressió de la nostra vitalitat, estem empesos a creure, preservar o enfortir determinades conductes o actituds pensant nomes, en nosaltres mateixos.
A nivell individual, sovint construïm defenses entre el propi desig de realització, incert, enigmàtic i responsabilitzador, i l'adaptació al món de la realitat determinada per influències de l'ambient familiar i social.
Elaborem respostes que tolerades i acceptades a nivell conscient, suposen una certa renúncia a confrontar-se amb aquella crida més íntima, fent que puguem acabar trobant la manca de sentit i alhora, perduts en allò que sosté la pròpia actuació i conducta.
Diferents modalitats omplen i obturen el nostre saber no sabut més essencial, fent-nos caure en l'engany de nosaltres mateixos: traslladem realitzacions a un pla imaginari, a elements substitutius, expulsem de nosaltres allò que no volem veure i ho localitzem fora, reculem a posicions acomodatícies, neguem, evitem, minimitzem,...

Operacions del pensament que ens mantenen dins la pròpia bombolla i miratge, per intentar oblidar aquelles representacions més insuportables, procurant evitar la confrontació amb el compromís vers la pròpia realització personal.

Joaquim Trenchs
Escrit a la Revista Valors.

x
Actualiza ya tu navegador

O instala un navegador alternativo:

¿Por qué debo actualizar?

Las tecnologías usadas en las nuevas páginas web, poco a poco están dejando de brindar soporte a navegadores antiguos. La visualización de estos sitios con navegadores desactualizados no será óptima.

Un navegador actualizado se encuentra menos vulnerable en aspectos de seguridad frente a los ataques de phishing y publicidad no deseada.