Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
D
Se'ns fa difícil posar paraules quan l'absència d'algun ésser estimat, ens colpeix de ben a prop. La buidor, la tristesa i el dolor, envaeixen l'espai que la persona que ens deixa posa al descobert.
En aquest moments de comiat només ens resta, bo i la dificultat, la paraula. Paraula que ens permet acomiadar-nos i alhora, paraula que permet fer present a aquell qui ens ha deixat.
Una paraula que permet redescobrir els valors i trets de la persona absent. Valors que, volent o sense voler, qui ens ha deixat, ens ha transmès. I aquest és el millor llegat. El que intentem descriure, dibuixar,... darrera les paraules quan ens referim a la plorada absència, i que en els moments foscos palpem amb dolor, que s'ha escolat irreparablement entre les mans.
Paraules també, que progressivament reomplen el cant a la vida. Que ens permeten obrir els ulls davant el sovintejat excés de llum i de brogit, que enceguen i ensordeixen el dia a dia. Paraules que permeten, més enllà de les seves significacions concretes, adreçar-nos cap enfora, sortir de nosaltres mateixos, anar cap els altres, ...i estimar.
I és aquí on ens recomença de nou el llenguatge que ens acompanya quan ens adrecem a l'altre, en el dia a dia. De les complicitats, a les topades, passant pels equívocs,... en definitiva, viure. És a dir, sentir, confiar, odiar, estimar,...a aquells qui ens envolten.
Fem doncs permanentment renovat, alegre i millorat exercici diari en l'art de viure, talment com la natura ens regalarà ben aviat la lluminosa entrada a la primavera.

Joaquim Trenchs
Escrit a la Revista Valors
x
Actualiza ya tu navegador

O instala un navegador alternativo:

¿Por qué debo actualizar?

Las tecnologías usadas en las nuevas páginas web, poco a poco están dejando de brindar soporte a navegadores antiguos. La visualización de estos sitios con navegadores desactualizados no será óptima.

Un navegador actualizado se encuentra menos vulnerable en aspectos de seguridad frente a los ataques de phishing y publicidad no deseada.